Zaterdag 26 mei: Kavelinfodag gemeente Lelystad

9 mei 2018

Hebt u plannen om zelf een huis te bouwen? Lelystad biedt volop mogelijkheden. Wat en waar laten de gemeente en diverse marktpartijen u zien op een speciale Kavelinfodag op zaterdag 26 mei. Laat u informeren over de ontwikkeling van nieuwbouwwijk Warande en de woningbouwmogelijkheden daar en elders in Lelystad.

Kom zaterdag 26 mei tussen 11.00-15.00 uur naar het Kindcentrum in Warande, Haagwinde 2 te Lelystad. Op het gebied van stedenbouw, vergunningverlening, kavelverkoop, bestemmingsplan, etc. zijn medewerkers van de gemeente aanwezig. Marktpartijen presenteren woningontwerpen en geven informatie over financieringsmogelijkheden.

Krapte op de woningmarkt

Het is druk op de woningmarkt. De verkoop van huizen en particuliere bouwkavels voltrekt zich in rap tempo. Er ontstaat krapte, zeker binnen het stedelijk gebied van Metropoolregio Amsterdam waar ook Lelystad bij hoort. Deze ontwikkeling is goed merkbaar in de gemeente Lelystad. De voorraad bestaande koopwoningen is in anderhalf jaar tijd met duizend woningen gedaald tot minder dan 400. Ook het aantal beschikbare particuliere bouwkavels in de gemeente is fors afgenomen.

Beschikbare bouwkavels        

De gemeente Lelystad wil optimaal profiteren van de toenemende woningvraag, en brengt nog beschikbare bouwkavels alsmede op de markt komende projectbouw via diverse communicatiekanalen bij een breed publiek onder de aandacht. Aanbod van beschikbare bouwkavels heeft Lelystad naast de wijk Warande nog in Schoener-west en Parkeiland Jol. 

Meer informatie

U bent van harte welkom op de Kavelinfodag. Hebt u nu al vragen over bouwmogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met het Informatieplein Wonen.
Categorie: Nieuws

Tags: