BBV Development gaat bouwen in Groot Nooten

27 oktober 2023

Overzichtskaart kavelgebieden Groot Nooten

Begin september zijn er 6 delen grond tegelijk uitgegeven in Warande, met elk ruimte voor ongeveer 26 woningen. Ontwikkelaars konden tot 3 oktober 2023 inschrijven tegen een vaste grondprijs. BBV Development is ingeloot voor zowel gebied IA als IB en mag voor deze gronden in Groot Nooten de woningen gaan bouwen. BBV development is geen onbekende voor Lelystad en heeft al diverse mooie projecten in Warande gerealiseerd. Edwin Vermij, architect: “we zijn heel blij en hebben zin om mooie woningen te ontwerpen, passend in deze huidige markt.” Als het aan de ontwikkelaar ligt gaan de woningen rond de zomer 2024 in verkoop.

 

Een bekende in Lelystad
BBV Development heeft veel ervaring met projectbouw en heeft al eerder woningen gebouwd in De Olmen (Olmenkwartier en Waterfront) in Warande. Directeur Hans Beke: “wij willen graag inspelen op de vraag die er nu is om snel betaalbare grondgebonden woningen op de markt te brengen. Zodat iedereen die dat wil een mooie woning kan kopen in Lelystad. Uitgangspunt is daarbij dat de woningen een fraaie toevoeging zijn voor de stad, bijdragen aan woongenot en toekomstbestendig zijn. De woonwensen van de kopers staan hierbij centraal.


Aan het water en middenin het groen

Groot Nooten ligt in de nieuwste wijk Warande in Lelystad. In het gedeelte De Nooten aan de Torenvalktocht, tussen twee parken in. Deze parkbossen worden met elkaar verbonden via een groene verbindingszone. Deze zone vormt het hart van Groot Nooten, met woningen die hierop uitkijken. Ook de woningen die BBV Development ontwikkelt, grenzen voor een deel aan deze groene verbindingszone (IB) en liggen richting de Torenvalktocht (IA). Waar de bebouwing van gebied IA uitgevoerd zal worden met blauwtinten, komen bij gebied IB de groentinten in de gevel terug. Verder worden de woningen uitgevoerd in een eigentijdse, landelijk dorpse bouwstijl, afgedekt met flauwe zadeldaken en forse dakoverstekken.

 

De komende weken worden de andere ontwikkelaars, voor de gebieden IC, ID, IE en IF bekendgemaakt.

 

Meer informatie over Warande en Groot Nooten.
Categorie: Nieuws

Tags: Nieuwbouwproject Warande