stad van groen en ruimte

De stad van groen, ruimte en water!

slide 1 - copy - copy

Ruime variatie in woonstijlen en –mogelijkheden

Video

Welkom in Lelystad

Lelystad heeft veel te bieden. Een verrassend veelzijdig woonaanbod, culturele voorzieningen, een fashion outlet als winkelstraat, lekkere restaurants en prachtige natuur, zoals het Markermeer of de Oostvaardersplassen.

De ligging is gunstig. De randstad, het noorden en steden als Amsterdam, Almere en Zwolle zijn snel te bereiken. In de wijken zijn veel parken en groen. Kinderen kunnen er heerlijk buitenspelen. En dit allemaal voor een betaalbare prijs!

Ontdek de parels van Lelystad

Bataviahaven, Schoonzicht 404, 8242 KH

Het Batavia Kwartier

Lelystad is een stad aan het water. Aan het Markermeer vind je het bruisende Batavia Kwartier. Een bijzonder stadsdeel waar historie en eigentijdse voorzieningen samenkomen. Neem een duik in de geschiedenis van het VOC-tijdperk en de inpoldering van Flevoland in Batavialand. Of bezoek Batavia Stad Fashion Outlet voor een ware shopbeleving met ruim 100 winkels. Drink een kopje koffie aan het water, wandel langs de boulevard en geniet van het weidse uitzicht.

Bezoek Batavia Kwartier en ontdek meer hotspots aan het water!

Ontdek de natuur van dichtbij

Lelystad is rijk aan natuur! Ontdek de natuur van dichtbij in Natuurpark Lelystad. Liever zelf wat actief ondernemen? Met Het Belevenissenbos heeft Lelystad het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland. Of trek erop uit in de nieuwe wildernis van de Oostvaardersplassen.

Bezoek Het Belevenissenbos of bekijk meer tips!

Belevenissenbos, Veldweg 98, 8231SB

Entree Stadshart Zilverpark

Stadshart

Lelystad is een bijzonder complete stad. Vanuit het station én vanaf de snelweg ben je zo in het stadshart. Loop langs de eigentijdse grachtenpanden aan de Zilverparkkade, drink een kopje koffie op één van de terrasjes en struin door de winkelstraten van het centrum. Een stad vol winkels, voorzieningen en evenementen. Lelystad biedt alle faciliteiten van een moderne stad op loopafstand.

Bezoek het stadshart of ontdek alle voorzieningen.

Gezellig tafelen in Lelystad

Heerlijk tafelen in Lelystad. Hier is voor ieder wat wils. Dineren in de stad, aan het water, in de natuur of op het strand. Met familie, vrienden of romantisch met z’n tweetjes. Sluit hier de dag af met een overheerlijk diner. Italiaans, Spaans, Grieks, Turks of Amerikaans. Of ga je voor een lunch of een kopje koffie met gebak? Eet smakelijk!

Bezoek Eva’s Keukentuin of ontdek het culinaire aanbod.

Agora Theater / Bioscoop Agorabaan 12, 8224JS

Cultuur / uitgaan

Lelystad biedt volop uitgaansgelegenheden. Van poppodium tot theater, van kroegjes tot restaurants. En door het hele jaar heen zijn er spraakmakende festivals, zoals de Nationale Oldtimerdag, Lelystart, Jordaan in de Polder en meer. Het culturele aanbod rijst de pan uit!

Bezoek het Agoratheater of ontdek het culturele aanbod.

Ontdek Lelystad op de fiets

Heerlijk fietsen door het groen, langs het water en door het centrum? Met het gescheiden fietsbaden systeem is Lelystad de ideale stad om per fiets te ontdekken. Fiets bijvoorbeeld in een halfuurtje al van de Oostvaardersplassen naar Batavia Stad Fashion Outlet.

Meer informatie over fietsen in Lelystad

Meer informatie

Voor meer informatie over wonen in Lelystad kun je contact opnemen met de medewerkers Kavelverkoop.

Toggle Directions