De Buurtgenoten naar verwachting eind 2022 in verkoop

29 september 2022

Tweekapper De Buurtgenoten

De voorbereidingen voor de ontwikkeling van De Buurtgenoten zijn in volle gang. Dit project, van 8 vrijstaande woningen, 40 twee-onder-een-kapwoningen en 14 rijwoningen, komt in het nieuwste deel van Warande, de buurt Klein Nooten. De verwachting is dat de woningen van De Beeckhof eind dit jaar in verkoop zullen gaan.

 

Duurzaam en energiezuinig

De woningen in de Buurtgenoten worden aangesloten op het Warmtenet, ook wel stadsverwarming genoemd.  Het warmtenet van Warande is een van de duurzaamste warmtenetten in Nederland. De warmte is afkomstig van de biomassacentrale van Primco die naast de wijk staat. De biomassacentrale wekt warmte op door verbranding van houtsnippers van lokaal snoeihout.

 

Optimale isolatie

De vloeren, gevels en daken van de woningen worden optimaal en duurzaam geïsoleerd. Zo gaat er geen warmte onnodig verloren. Ook krijgen de woningen een ventilatiesysteem met warmte-terugwinning, dat zorgt ervoor dat er altijd voldoende frisse lucht in huis is, zonder dat het tocht.  Door de warmteterugwinning wordt de warmte hergebruikt en wordt er minder energie verspild. Ook krijgt een aantal woningen in de Buurtgenoten standaard zonnepanelen. Daarnaast kunnen kopers straks kiezen voor extra zonnepanelen om de woning nog duurzamer te maken.

 

Bent u benieuwd hoe de woningen er ongeveer uit gaan zien? Bekijk de website van De Buurtgenoten.

Of kijk op de projectpagina.
Categorie: Nieuws

Tags: Nieuwbouwproject tweekapper vrijstaande woning Warande