Gemeente inventariseert behoeften Tiny Houses met vragenlijst

31 maart 2022

Tiny Houses Warande

Op dit moment wordt Klein Nooten in Warande bouwrijp gemaakt. Als dit klaar is kan er in 2023 gebouwd worden. Een gedeelte is bestemd voor projectmatige bouw, een deel wordt ontwikkeld voor huurwoningen door Centrada en er komen particuliere bouwkavels voor de bouw van 13 vrijstaande woningen en 9 vrijstaande Tiny Houses en 1 twee-onder-één-kap woning Tiny Houses. Om aan te sluiten bij de wensen en behoeften van geïnteresseerden voor Tiny Houses is er een vragenlijst gemaakt die tot 15 april 2022 ingevuld kan worden. Naar verwachting worden de kavels in mei 2022 uitgegeven.

 

Kaders en uitgangspunten
De gemeente heeft kaders opgesteld voor het totale gebied, dus ook voor het gedeelte waar de Tiny Houses kavels liggen, daarbinnen is nog ruimte voor inbreng. Er ligt een stedenbouwkundig plan, een bestemmings- en beeldregieplan. Dit kunt u vinden op www.lelystad.nl/warande.
Het uitgangspunt voor een Tiny House in Klein Nooten is een woning van maximaal 50 m2 op een van de daarvoor bestemde kavels en kavelkopers moeten aansluiten op stadsverwarming, net als in de rest van Warande.

 

Belangstellenden kunnen vragenlijst invullen tot 15 april
Mensen die interesse hebben om een Tiny House te bouwen of die ideeën hebben bij de woonomgeving van Tiny Houses kunnen de vragenlijst invullen. Dit kan tot 15 april 2022.


Planning

De particuliere kavels en dus ook de kavels voor Tiny Houses gaan naar verwachting in mei 2022 in de verkoop als het bestemmingsplan onherroepelijk is vastgesteld.

 

Meer informatie
Ga voor meer informatie over Warande, het gebied De Nooten en Klein Nooten in het bijzonder, naar www.lelystad.nl/warande.
Categorie: Nieuws

Tags: Warande