Nieuwbouw in Lelystad

fam griebling
fam griebling
previous arrow
next arrow

Een nieuwbouwwoning voor een jong gezin

Marc en Marianne keerden van Almere terug naar Lelystad. Ze bouwden hier hun ideale woning, een ruime tweekapper in jaren ’30-stijl. Samen met hun zoons Tijn en Senn genieten ze hier van het landelijke leven aan de rand van de stad.

“In dit huis voelt elke dag als vakantie. We wilden niet eens weg en bleven de zomer gewoon lekker thuis. Hier wonen we zó fijn!”

Marianne woonde vroeger al een aantal jaren in Lelystad. Een hele fijne periode, waar ze met veel plezier op terugkijkt. Toen ze Marc leerde kennen verhuisden ze samen naar Almere. Leuk, maar toch bleef het knagen; samen misten ze iets. Het gemoedelijke, het vriendelijke. Mensen die gewoon ‘hallo’ zeggen, buren die gezellig in en uit lopen. De Lelystadse mentaliteit. En toen ze eenmaal de kans kregen gingen ze ervoor!

 

Een buitenkans in de wijk Buitenhof; een woning die volledig op hun woonwensen was afgestemd. Hier woont het gezin in het groen, op maar een paar minuten fietsen van het stadshart. Met veel voorzieningen in de multifunctionele accommodatie in de wijk voor bijvoorbeeld zwemlessen. Dat moet ook wel, met het water direct achter het huis. En het centrum, waar Marianne als juf werkt, ligt op enkele minuten fietsen.

De trots straalt er van af. Hier hebben Marc en Marianne een ruime woning die past bij het leven van een actief, modern gezin. Zo hebben ze een grote leefkeuken waar het gezin heerlijk tafelt en een tuin met oneindige mogelijkheden. Tijdens het ontwerp kwamen Marc en Marianne spontaan op het idee om een erker aan de leefkeuken te bouwen, zodat ze ook heerlijk bij het raam konden zitten. Een probeersel wat veel positieve reacties oplevert én ontzettend veel licht geeft in de keuken. Ook in de details is de woning van alle gemakken voorzien; telefoonopladers op handige plekken, een zaklamp netjes weggewerkt bij de voordeur, zelfs in de overkapping buiten een geluidsinstallatie. En dat alles zonder ook maar één kabel te zien. Zo is de woning echt dienstbaar aan het moderne gezinsleven!

De kleine Senn houdt vanaf zijn ‘directeursstoel’ in de woonkamer de boel in de gaten terwijl papa Marc en Tijn een hengel uitgooien vanaf de vlonder achter het huis. In de tuin hebben ze verschillende sferen gecreëerd; voor de kinderen een grasmat met glijbaan om lekker op te spelen, een hangstoel voor het hele gezin en de overkapping waar Marc en Marianne ’s zomers graag een wijntje drinken.

 

’s Avonds na het werk fietst Marianne uit de stad terug. Marc komt rechtstreeks vanaf de snelweg aangereden. Ze komen thuis en willen hier nooit meer weg. Voor hen voelen de woning, de wijk en Lelystad als vakantie. Precies de elementen waar ze voor terugkwamen. Marc, Marianne, Tijn en Senn wonen hier perfect!

Een ruime tweekapper aan de rand van Lelystad

Een buitenkans in de wijk Buitenhof; een woning die volledig op hun woonwensen was afgestemd.

Soort woning Twee onder een kap
Bouwtype Nieuwbouw
Bouwjaar 2015
Ligging Groene omgeving aan de rand van de stad
Oppervlakte 126 m²
Perceel 284 m²
Kamers 5
Parkeren Op eigen terrein

Ook geïnteresseerd?

De volgende projecten/woningen sluiten aan bij dit verhaal, hebben een tuin en staan in een kindvriendelijke buurt