Nieuwbouwaanbod Lelystad voortaan op Amsterdamwoont.nl

7 juni 2018

Het nieuwbouwaanbod uit de gemeente Lelystad is voortaan ook te vinden op nieuwbouwplatform Amsterdam Woont. Wethouder Ed Rentenaar heeft daartoe op woensdag 6 juni op vastgoedbeurs PROVADA in Amsterdam zijn handtekening gezet. Lelystad is samen met Haarlemmermeer de eerste gemeente uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) die aanhaakt bij Amsterdamwoont.nl. Ook is het nieuwbouw projectennieuws vanaf vandaag ook in het Engels op deze site beschikbaar. Dit is de eerste stap in de uitbreiding van het platform van stad naar Metropoolregio om woningzoekenden een breder aanbod van nieuwbouwwoningen te laten zien.

De uitbreiding van Amsterdam Woont (amsterdamwoont.nl) heeft alles te maken met de druk op de woningmarkt in de hoofdstad. Hierdoor zoeken steeds meer mensen hun woonheil in de regio. Amsterdam Woont volgt die ontwikkeling door steeds meer aanbod uit die regio te presenteren, nu ook Lelystad. Elke regiogemeente die meedoet, krijgt op de site een eigen landingspagina. Daarop staan onder meer het actuele nieuwbouwaanbod in die gemeente, eventuele zelfbouwkavels, het laatste nieuwbouwnieuws en informatie over wijken en voorzieningen. Een van de voordelen daarvan is dat aan woningzoekenden die in de gemeente van hun voorkeur niet vinden wat ze zoeken, vergelijkbaar nieuwbouwaanbod kan worden gepresenteerd uit een naburige gemeente. Tijdens de PROVADA is de landingspagina’s van Lelystad gepresenteerd: https://www.amsterdamwoont.nl/gemeente/lelystad/

In samenwerking met Metropoolregio Amsterdam

Die presentatie vond plaats in de stand van de MRA. Dat is geen toeval. Amsterdam Woont trekt bij de regionalisering met de MRA op. Het is uiteindelijk de bedoeling dat alle gemeenten uit de MRA met hun nieuwbouwaanbod en nieuwbouwnieuws op Amsterdam Woont te vinden zijn.

Namens de gemeente Lelystad bekrachtigde wethouder Ed Rentenaar met zijn handtekening de deelname van Lelystad aan Amsterdam Woont. “Lelystad voegt met ontwikkelingen als uitbreiding Lelystad Airport, binnenvaarthaven Flevokust, verbreding A6, uitbreiding toeristische voorzieningen zoals Bataviakwartier aan de kust, maar ook met een gevarieerd woningaanbod meerwaarde toe aan de Metropoolregio. Lelystad kan met de toegenomen druk op de woningmarkt voor veel woningzoekenden in de regio Amsterdam de oplossing zijn. Met Amsterdam Woont wordt die doelgroep actief opgezocht. De horizon in hun zoektocht naar betaalbare en goede woningen in een complete stad, maar met Amsterdam binnen handbereik, wordt daarmee een stuk groter,” aldus de wethouder.

Engelstalige versie

Behalve de nieuwe gemeentepagina’s werd tijdens de PROVADA nog een vernieuwing van Amsterdam Woont gelanceerd: de eerste fase van de Engelstalige versie van de populaire nieuwbouwsite, gericht op expats.

Ruim 30.000 nieuwsbrieflezers

Amsterdam Woont is zes jaar geleden opgericht en trekt inmiddels maandelijks zo’n 75.000 bezoekers. Bijna 31.000 mensen ontvangen twee of drie keer paar maand de nieuwsbrief met het laatste nieuwbouwnieuws. Nu ook met het Lelystadse nieuwbouwnieuws daarin.
Categorie: Nieuws

Tags: