Nieuwste bewoners Parkwijk worden welkom geheten

30 maart 2021

Afbeelding bewoners Parkwijk

Vrijdag 26 maart werden de nieuwste bewoners van Parkwijk, Joop Wijngaarden en Jannie Meijerink, welkom geheten in Lelystad door wethouder Adam Elzakalai. Zij kregen naast de sleutel van hun nieuwe patiowoning ook een typisch Lelystads pakketje met producten uit de regio. Het stel woont straks in een jonge nieuwbouwwijk op loopafstand van het Stadshart van Lelystad.

 

Centraal, dichtbij voorzieningen
Nog geen jaar geleden kregen de allereerste bewoners van Parkwijk de sleutel van hun nieuwbouwwoning. In de tussentijd is de jonge Lelystadse woonwijk gegroeid naar 53 gevarieerde woningen waarvan vandaag en gisteren zes nieuwe levensloopgeschikte patiowoningen zijn opgeleverd. Joop Wijngaarden en Jannie Meijerink zijn de trotse eigenaar van een van deze patiowoningen. “Hiervoor woonden we dicht bij het centrum van Almere. Na 41 jaar Almere verkassen we naar Lelystad waar we ook vrienden hebben wonen. We kennen de stad goed. We vinden het heerlijk dat we in Parkwijk ook zo centraal en dicht bij voorzieningen wonen,” vertelt Jannie Meijerink.

 

Uitdagende woningbouwopgave
In aanwezigheid van Nina Nomden, directeur van Van Wijnen Lelystad, overhandigde wethouder Wonen, Adam Elzakalai de nieuwe Lelystedelingen een pakketje met producten uit de regio. “Lelystad biedt mensen als Joop en Jannie de kans op wonen in een stad die zich door haar groene setting presenteert als Hoofdstad van de nieuwe natuur en alles heeft aan stedelijke voorzieningen wat een stad aantrekkelijk maakt. Lelystad heeft de ruimte om bij te dragen aan de oplossing van het woningtekort in Nederland en staat voor een uitdagende woningbouwopgave. Die kunnen wij realiseren met voldoende variatie in woningtype, woonomgeving en prijsklasse. Met Parkwijk kiezen mensen voor wonen nabij het stadshart dat zich – zeker na corona –  ontwikkelt tot een bruisende omgeving met winkels, horeca, stadhuis, NS-station, ziekenhuis, theater en andere cultuur- en zorgvoorzieningen. Ik feliciteer de nieuwe bewoners van Parkwijk van harte met hun keuze en wens bouwer en ontwikkelaar Van Wijnen succes bij de realisering van de volgende fase van Parkwijk,” aldus de wethouder.

 

Projectmatig particulier opdrachtgeverschap (PPO)
In totaal ontwikkelt en bouwt Van Wijnen ongeveer 130 woningen in Parkwijk. De wijk staat betekend als een autoluwe buurt met hofjes en slenterstraatjes. Parkwijk kent een grote variatie aan woningen en een divers straatbeeld. Dit laatste wordt grotendeels bepaald door de bewoners zelf. Zo ontwerpen de kopers van de zogeheten Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap (PPO) woningen samen met een architect hun huis naar eigen wens.

 

Foto: Fotostudio Wierd
Categorie: Nieuws

Tags: Levensloopbestendig nieuwbouw Nieuwbouwproject Parkwijk