Olmenkwartier: eigentijds wonen in een groene omgeving

6 oktober 2020

Aardsmodernisme

Op een fraaie plek in De Olmen, in het deel Olmenkwartier zijn kavels beschikbaar, variërend in grootte, om zelf je droomhuis te realiseren. Grenzend aan het water en omringd door groen kun je jouw plekje veroveren dat straks onderdeel uitmaakt van de nieuwe woonbuurt.
Er is ruimte voor in totaal 6 vrijstaande en 10 twee-onder-één-kap-woningen die je naar eigen wens kunt neerzetten. De stijl voor deze woningen is aards modernisme, welke zorgt voor een warme, expressieve en eigentijdse uitstraling. “De bouwstijl is nog wat onbekend in Lelystad, maar biedt zoveel mogelijkheden,” zegt stedenbouwkundige Ronnie Zijp.

Woonbuurten met eigen woonsferen
Warande is opgedeeld in verschillende deelgebieden en daarbinnen zijn er specifieke herkenbare woonbuurten vormgegeven. Zo verrijzen er in het buurtje Waterfront woningen in de stijl van Mondriaan, strakke witte of lichtgrijze gevels en een compositie van één of meer kleuraccenten. Als je nu door Warande loopt of rijdt, zul je al woningen in deze stijl tegenkomen. Aan de kant van het Olmenkwartier komen woningen in de sfeer van het aards modernisme. Daar is nog niet veel van gebouwd omdat dit het nieuwste buurtje uit dit deelplan is. Stedenbouwkundige Ronnie Zijp: “Toch is het lastig om de woonbuurt al voor je te zien als er nog weinig gebouwd is. Dat realiseren wij ons ook. En dat is inherent aan een nieuwe woonwijk, waar er nog veel in ontwikkeling is. Wij kunnen wel uitleggen met de kaart erbij, dat er veel groen is, zoals in dit geval het Olmenpark en een fraai aan te leggen plantsoen, maar het echte beeld van de straat kunnen we nog niet schetsen. Dat moet je uiteraard ter plekke ervaren. Het fraaie Olmenpark is al wel aangelegd, dus het is zeker de moeite waard om daar alvast te gaan kijken.”

Meer over het aards modernisme
De architectuurstijl aards modernisme laat vooral expressieve baksteendetails en reliëf in het metselwerk zien. Er wordt gezorgd voor veel variatie in het gevelbeeld.
Ronnie: “Deze stijl zien we vooral in de wat oudere steden in Nederland en is echt een aanwinst voor de uitstraling van Warande en Lelystad. Warm, authentiek en stijlvol.” En tegelijk strak, modern en in het oog springend. Zeker op de plek in Warande, met het omliggende groene en het waterrijke buurtje.

Vrijstaand en tweekappers
In het Olmenkwartier kun je een vrijstaande woning bouwen, maar ook samen met een medebouwer een twee-onder-een-kapwoning neer laten zetten. Het is wel goed om te weten dat het voor de tweekapper belangrijk is dat het pas verkocht kan worden als er inderdaad twee gegadigden zijn; een half huis neerzetten is niet mogelijk. Ronnie: “Op zich ideaal, want je kunt je eigen buurman kiezen en samen een woning neerzetten!” Ook kan de gemeente een medebouwer zoeken wanneer iemand zich inschrijft voor een twee-onder-een-kap woning.

De kavels
De 16 kavels in het Olmenkwartier variëren in grootte en ligging en zijn €385,00 incl. btw per m2. Bekijk de kavelkaart om te zien welke kavels nog beschikbaar zijn.
Een optie nemen kan via het optieformulier. Het definitief maken van de optie kost € 300,-. Wanneer u overgaat tot aankoop van de kavel verrekenen we deze vergoeding met de koopsom.

Meer weten?
Meer weten over de specifieke kavels, kijk dan op www.kavelsinwarande.nl
Kom je er niet uit en wil je overleggen met medewerkers van team wonen of wil je brainstormen met de stedenbouwkundige? Neem dan contact met ons op via wonen@lelystad.nl
Categorie: Nieuws

Tags: kavels Warande