Start bouw herenhuizen in Bataviahaven

10 maart 2021

Pal aan de jachthaven in Lelystad wordt de eerste fase van het project Bataviahaven gebouwd. Deze fase bevat een markant appartementengebouw met 78 appartementen aan boulevard Schoonzicht. Naast deze appartementen komen er in Bataviahaven herenhuizen en woningen aan het stadsfront. Na de zomer start de bouw van de negentien herenhuizen in de naastgelegen zijstraten. Na de zomervakantie start de bouw van deze royale eengezinswoningen.


Start bouw najaar 2021

In september of oktober start de bouw van negentien herenhuizen van Bataviahaven in Lelystad. Deze komen te liggen in de zijstraten naast het appartementengebouw dat nu gebouwd wordt. Aan de Claerbeek komen acht herenhuizen en aan de Duyfken elf. “De interesse voor de herenhuizen van Bataviahaven is heel groot,” weet Piet van Slochteren, verkoopmanager bij Van Wijnen Projectontwikkeling. “Na de start verkoop op 29 november 2020 waren alle woningen in een keer onder optie. Inmiddels zijn op een na alle herenhuizen verkocht.”

Het nieuwbouwproject Bataviahaven is een omsloten wooncomplex met een slimme parkeeroplossing en een grote variatie aan woningen. Aan het havenfront wordt sinds vorig voorjaar het statige appartementengebouw gebouwd. Hier komen 78 huur- en koopappartementen op de verdiepingen. De begane grond van het gebouw krijgt een commerciële invulling. Als aansluiting op het appartementengebouw komen in de naastgelegen zijstraten negentien herenhuizen. Aan het stadsfront komen ook woningen, deze zijn volop in ontwikkeling. Alle bewoners parkeren hun auto uit het zicht op het binnenplein van het wooncomplex. “Bataviahaven heeft een gevarieerd woonaanbod, waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om aan de haven van Lelystad te wonen, van starters tot gezinnen en ouderen,” aldus Piet van Slochteren.


De verwachting is dat het appartementengebouw aan het havenfront het eerste kwartaal van 2022 worden opgeleverd. De herenhuizen zijn spoedig daarna klaar.

Meer weten over de herenhuizen in Bataviahaven? Kijk op de pagina.
Categorie: Nieuws

Tags: Kust Nieuwbouwproject