fam Mok
fam Mok
previous arrow
next arrow

Samen van het leven genieten in Lelystad

‘Genieten van het leven’ is het motto van Eddy en Jacqueline. Jarenlang woonden zij in hun woning mét tuin in Amsterdam, een unieke plek, maar met hun motto in het achterhoofd gooiden zij het roer om en verhuisden zij terug naar Lelystad.

“We zijn hier thuis op vakantie!”

De Haarlemse Jacqueline en Amsterdamse Eddy vonden elkaar ongeveer veertig jaar geleden. ‘En ik ben nog steeds gek op haar,’ Eddy kijkt Jacqueline verliefd aan, terwijl ze heerlijk in de zon zitten. Het leven is goed en daar hebben ze hard voor gewerkt.

Samen woonden ze op verschillende plekken in Lelystad, maar besloten naar Amsterdam te verhuizen om voor zijn moeder te kunnen zorgen.
De stad bracht hen een goed leven. Een supermarkt op elke straathoek, de levendigheid, de sfeer. Maar na een aantal jaren in Amsterdam te wonen besloten Eddy en Jacqueline het roer om te gooien.

Eddy was al gestopt met werken en ook Jacqueline nam haar pensioen op. Samen gingen ze op zoek naar meer ruimte, meer groen en meer vrijheid, tijd om van het leven te genieten. Vastberaden verkochten zij hun huis – nog zonder te weten waar ze terecht zouden komen – en genoten van een welverdiende vakantie. Daarna begon de zoektocht, langs de Randmeren, op de Veluwe… Ook in ‘hun’ Lelystad bezochten zij verschillende wijken.

‘Lelystad voelde voor ons altijd al als thuiskomen,’ vertelt Jacqueline, ‘Een plek moet vooral goed voelen.’ Op een dag reden zij het golfresort op en daar stond opeens hun droomhuis. Een ruime, lichte vrijstaande woning met een riante achtertuin. Het gevoel klopte; alsof ze nog steeds op vakantie waren. ‘En we golfen niet eens,’ grappen Eddy en Jacqueline samen.

’s Ochtends wordt Jacqueline graag wakker met een kopje thee. Ze kiest een plekje in de tuin en geniet van een broodje, van de fluitende vogeltjes en van haar mooie bloemen. Achter in de tuin staat haar trots; in de kas verbouwt ze tomaatjes, courgettes en meer. En terwijl zij in de kas werkt verzorgt Eddy het gazon. Ze zijn graag buiten en, als het weer het toelaat, trekken er op uit met de scooter. ‘Ik ben weleens naar Amsterdam gereden,’ zegt Eddy, ‘Langs de Oostvaardersplassen is het zó mooi rijden!’
Vastberaden maakten zij hun droom waar. En dankbaar voor hun vrije tijd, de prachtige tuin en voor elkaar genieten Eddy en Jacqueline van elke dag in Lelystad.

Ook geïnteresseerd?

De volgende projecten/woningen zijn ook levensloopbestendig of vallen in dezelfde categorie