Van Wijnen ontwikkelt ‘slenterwijk’ Parkwijk Lelystad

26 juli 2017

Parkwijk Lelystad

Parkwijk wordt een voor Nederland unieke woonwijk in hartje Lelystad waar 159 huur- en koopwoningen worden gebouwd, grotendeels door de bewoners zelf te ontworpen. Een autoluwe wijk ook met gezellige hofjes en knusse slenterstraatjes pal tegen het stadscentrum. Met de onthulling van het informatiebord en het ondertekenen van de overeenkomst gaven de gemeente Lelystad en ontwikkelende bouwer Van Wijnen dinsdag 25 juli 2017 het startsein voor Parkwijk. Wethouder Jop Fackeldey lanceerde de website www.parkwijklelystad.nl. Zodra woningen in verkoop komen – zo snel mogelijk dit najaar- worden ze daarop gepresenteerd. Belangstellenden kunnen zich wel alvast inschrijven.

Parkwijk wordt gebouwd, direct grenzend aan het stadscentrum, in het gebied tussen scholengemeenschap Arcus, het Waterschapsgebouw en het winkelcomplex van Albert Heijn, Blokker, C&A (ABC-gebouw).

Vrijheid

De grote uitdaging voor alle partijen is om een nieuw woonmilieu te creëren dat nog niet in Lelystad bestaat: het centrumwonen. Het gaat dan niet om reguliere eengezinswoningen maar met luxe stadswoningen, die met zeggenschap en naar wens van de nieuwe bewoners tot stand komen. De woningen worden gestapeld, maar ook grondgebonden gebouwd met ruime terrassen en balkons.

“Vrijheid is daarbij het sleutelwoord. Vrijheid om de woningen naar eigen inzicht te ontwerpen in twee, drie of vier woonlagen. Vrijheid om aan één gevel twee brievenbussen te hangen, voor een beneden- en een bovenwoning. Vrijheid om te experimenteren met stedelijke woonvormen in particulier of collectief particulier opdrachtgeverschap. Daardoor ontstaat er een zeer gevarieerde stadswoonwijk met veel diversiteit en een parkachtige uitstraling,” aldus Nina Nomden, vestigingsdirecteur van Van Wijnen Lelystad.

Directeur Peter Hutten van Van Wijnen Noord vulde daar in zijn toespraak nog aan toe: ”We moeten ook eens gek durven doen. Samen creëren en hopen dat de markt het adopteert. Maar we blijven altijd betaalbare dingen maken die mooi zijn. En dus zijn de woningen ‘nul op de meter’: ze wekken evenveel energie op als ze verbruiken.”

Wethouder Jop Fackeldey van Wonen is zeer tevreden dat na jaren van praten en plannen maken de Parkwijk nu eindelijk tot ontwikkeling komt: “Nu de woningmarkt aantrekt moeten we moeten gebruik

maken van de wind die we mee hebben. We verwachten dat Parkwijk in hoog tempo volgroeit.”

Start verkoop

De verkoop van de woningen start in het najaar. Begin 2018 wordt begonnen met de bouw van de nieuwe en gevarieerde woonwijk.

Klik hier voor een introductiefilmpje van Parkwijk.
Categorie: Nieuws

Tags: