Binnenhof – 50 appartementen

Binnenhof

50 appartementen in hartje Lelystad

Direct naast het bijzondere Agoratheater komt het woongebouw Binnenhof met 50 appartementen. Het complex bestaat uit vijf panden met verschillen in hoogte, gevelcompositie en kleur. Hierdoor wordt de bebouwing in het Theaterkwartier kleinschaliger en meer divers. Het doel hiervan is dat een architectonisch ensemble ontstaat met binnenstedelijke allure.

 

Het ontwerp

Het ontwerp is een spel van verschillen en overeenkomsten tussen de panden onderling. Dit spel is toegepast op thema’s als bouwmassa, materiaal, textuur, kleur en raamopeningen waardoor de diversiteit niet leidt tot willekeur, maar juist tot een spannend en samenhangend geheel.

 

Groene dek

Bijzonder in het complex is het gedeelde, groene dek, dat het binnenhof vormt. Hier zit je beschut tussen de gebouwen in het groen, terwijl je toch midden in de stad bent. Het dek is ruim van opzet zodat er gezamenlijke activiteiten kunnen plaatsvinden. Daarnaast is er een gedeelde ruimte die door de VvE ingericht kan worden naar wens: Het kan een werkruimte worden, maar ook een speelkamer/oppaskamer of fitnessruimte.

 

Wonen en werken

Twee appartementen beschikken over een eigen werkruimte op de begane grond. Deze twee werkruimtes zijn direct toegankelijk vanuit de openbare ruimte, hierdoor is werken aan huis met je eigen praktijkruimte mogelijk. Fietsen parkeer je gemakkelijk in de afgesloten fietsenstalling op de begane grond. Dat resulteert in veel ruimte voor opslag in de berging van de woning.

De woningen bereik je via het binnenhof of de extra brede galerij. Door de breedte kan de galerij worden ingericht als aantrekkelijke verblijfruimte in de buitenlucht met zitjes en veel groen. Hierdoor wordt het onderdeel van het hof en ontstaat een ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het doel is om een geborgen en sociaal gebouw te maken waar mensen omkijken naar elkaar en waar mensen zich echt thuis voelen.

 

De woningen zijn ontworpen met aandacht voor de behoeften van starters en (jonge) gezinnen:
· (Gezins)woningen met 1 of meer slaapkamers direct gelegen aan het hof
· Ruime woonkamers
· Kinderen kunnen beschermd spelen
· Grote buitenruimtes gelegen aan een groen hof
· Parkeren auto’s en fietsen op begane grond
· Veel zon en beschutting
· Bergruimte: ruim en dichtbij
· Er is gedeelde ruimte voor ontmoeting, gezamenlijke activiteiten en werken in rust
· Veel groen in een stedelijke context
· De gedeelde ruimte, het groene binnenhof en de brede galerijen dragen bij aan een ruimtelijk en hoog woongenot dat toch betaalbaar blijft.

Kenmerken

Appartementen varierend in grootte en in prijs.
Totaal aantal kamers 1 of meer slaapkamers
Kosten vanaf € 285.750,-
v.o.n.

Wonen in Bataviahaven

Wonen in Bataviahaven

Royale appartementen en luxueuze penthouses

Bataviahaven

Vanuit je nieuwe woning kijk je uit over het Markermeer. De hoge stadshuizen met privé-stoepen en -trappen geven deze kust allure. Wandelend over de boulevard, begeef je je in Scheveningse sferen. Met mooi weer vaar je zo het Markermeer op. In 10 minuten fiets je naar het strand. Op de benedenverdieping van het woongebouw komen enkele horecagelegenheden met ruimte voor een boutiquehotel of bed & breakfast. Om de hoek vind je gezellige restaurantjes.
Thuis vakantie vieren. Het kan hier, in Bataviahaven.

Small

Op de tweede en derde verdieping vind je compacte appartementen. Ideaal voor starters. In Bataviahaven voelt iedereen zich thuis aan het water. De appartementen zijn slim ingedeeld zodat je optimaal van de ruimte gebruik kunt maken. De hoge ramen in de woonkamer met open keuken en slaapkamer geven prachtig uitzicht over de haven. Een aantal van de appartementen heeft een aparte berging.
• Woonoppervlakte: 49 - 82 vierkante meter
• Aantal (slaap)kamers: 1 of 2 slaapkamer
• Extra ruimtes: serre

 

Medium

Hebben jullie behoefte aan wat meer leefruimte en komt ook een extra slaapkamer goed van pas? Op de vierde tot en met de zevende verdieping vind je de grotere appartementen. Een aantal appartementen heeft zelfs een tweede badkamer en naast een wasruimte een extra berging. Schuif op mooie dagen gerust de deuren en ramen van de serre open om de frisse zeelucht binnen te laten. Dat is nog eens wonen aan het water!
• Woonoppervlakte: 119 - 133 vierkante meter
• Aantal (slaap)kamers: 2
• Extra ruimtes: serre en berging

Large

Op de eerste en tweede verdieping vind je de grootste appartementen. Hier hebben jullie genoeg ruimte voor het hele gezin. De grote woonkamer met open keuken vormt het hart van het appartement. Hier wonen en leven jullie. Aan alles is gedacht. Ook aan een extra grote berging met meer dan genoeg ruimte voor je wasmachine, droger en wat je ook maar uit het zicht wilt hebben. Er is nog één appartement vrij...
• Woonoppervlakte: 150 vierkante meter
• Aantal (slaap)kamers: 3
• Extra ruimtes: serre en extra grote berging

Meer informatie via de actieve makelaar

Locatie

Wonen in Bataviahaven is voor iedereen. Er zijn royale appartementen en luxueuze penthouses voor echte levensgenieters die aan het water willen wonen. Juniorappartementen waar je kunt starten op een toplocatie. Drielaagse herenhuizen met tuin waar je kinderen opgroeien in een veilige en vertrouwde omgeving. Aangepaste appartementen waar mensen met extra zorgwensen comfortabel en zorgeloos wonen. Ook is er gedacht aan mensen die op zoek zijn naar de vrijheid van huren. In het nieuwe wooncomplex woon je in Amsterdamse sferen. Het stoere gebouw past bij de industriële sfeer van de haven. De strakke lijnen en kenmerkende hoge ramen doen denken aan de iconische Amsterdamse havengebouwen. De kleur van de robuuste bakstenen geven het een moderne twis

Kenmerken

Woonoppervlakte  49,4 - 238 m2
Perceeloppervlakte
Totaal aantal kamers
Kosten vanaf €175.000 tot  €664.000 v.o.n.

Omgeving

Batavia Kwartier ligt in het westen van Lelystad, pal aan het Markermeer. In deze levendige wijk vind je onder andere Batavia Stad Fashion Outlet, verschillende restaurants én één van de havens van Lelystad.

Met de ligging aan het water is Batavia Kwartier een fijne plek om te vertoeven. Aan de kade kun je heerlijk zitten en kijk je weg over het uitgestrekte water. Een perfecte plek voor wie van wonen in een bruisende omgeving houdt.