Veluws Ontwerpburo ingeloot voor planontwikkeling vrijstaande woningen

11 november 2016

Het plan van Veluws Ontwerpburo voor 6 vrijstaande woningen op een tweetal projectkavels langs de Parnassialaan in de wijk Warande, is als winnaar tevoorschijn gekomen uit de loting bij de notaris. In totaal waren 5 plannen ingediend door 5 verschillende ontwikkelaars en/of architecten. Donderdag 10 november 2016 is de reserveringsovereenkomst tussen gemeente Lelystad en Veluws Ontwerpburo getekend. Het plan komt nu zo spoedig mogelijk in verkoop.

Veluws Ontwerpburo gaat op de twee kavels aan de Parnassialaan (aangeduid met de nrs. 1.1.10-3 en 1.1.10-4) in totaal 6 vrijstaande woningen realiseren. De woningen voldoen aan het beeldregieplan Warande c.q. hebben van de welstandscommissie de beoordeling ‘hoogwaardige architectuur’ gekregen. Bijzonderheden aan het ontwerp zijn de gevarieerde woningontwerpen, waarbij de woningen op de ene projectkavel (nr. 1.1.10-3) verschillende zadeldaken hebben en een bijzonder ontworpen woning met nadrukkelijke expressie in gevelopbouw en massaopbouw op de hoek Parnassialaan- Wederikaan. De woningen op de naastliggende projectkavel (nr. 1.1.10-4) zijn kubistisch van opzet met plat dak. Door hun bijzondere architectuur en eigentijdse uitstraling voldoen de woningen aan de kenmerken van de in het beeldregieplan omschreven sfeer in dit deel van Warande.


Start verkoop
De gemeente  Lelystad is tevreden met het ingediende bouwplan en heeft met Veluws Ontwerpburo een partij die al eerder met succes woningen in de wijk Warande heeft ontwikkeld. Zodra de woningen in verkoop gaan, naar verwachting nog dit jaar, zal dit worden gemeld op de website www.woneninlelystad.nl en via de verkopende makelaar: Buisman makelaars, aan de Zilverparkkade. Geïnteresseerden kunnen zich daar alvast als belangstellende inschrijven.

Informatie
Wie op de hoogte wil blijven van nieuwbouw en ontwikkelingen op de Lelystadse woningmarkt kan zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief Wonen in Lelystad. Aanmelden kan op de webpagina: https://www.woneninlelystad.nl/contact .


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − zeven =Categorie: Nieuws

Tags: