dichter bij de natuur?

Dichter bij de natuur wonen?

Vakantiegevoel

Thuiskomen met een vakantiegevoel?

Vakantiegevoel - copy

Welkom in Warande!

Wonen in Warande

Tussen natuur en bestaande stad ligt Warande. Deze jonge wijk is volop in ontwikkeling. Met de Oostvaardersplassen om de hoek én op een steenworp afstand van het Markermeer is dit een perfecte plek om te wonen. Groene lanen en brede vaarten geven de wijk vorm; parkbossen en waterplassen maken het landschap tot een fijne, ruime en groene omgeving. Kleine buurtjes aan intieme woonstraten geven de wijk een persoonlijk karakter. Daarmee is Warande een prettig woonlandschap dat de bestaande stad aan de natuur verbindt.

Een complete stadswijk

Warande is bijzonder compleet. Het wijkplein aan de Haagwinde, met voorzieningen voor de dagelijkse behoeften, is het kloppende hart van de wijk. Verder biedt de wijk een groot scala aan woonproducten in verschillende segmenten; gezinswoningen, appartementen, villa’s. Op vrije en ruime kavels heb je de mogelijkheid zelf je eigen woning te ontwerpen en te bouwen.

Verschillende woonsferen

De Olmen, Het Eiland, De Elzen en De Nooten zijn de buurten binnen het eerste deelgebied van de wijk. Kleinschalig, overzichtelijk en ingericht op de menselijke maat. Binnen de buurten, met elk hun eigen identiteit, ontstaan verschillende woonsferen. Zo woon je hier op of aan het water, in een bosrijke omgeving met allure, in een buurt met eigentijdse bouwstijl en moderne uitstraling of juist in een romantische en parkachtige buurt. Voor de hele wijk geldt dat de balans tussen woongebied en groen erg prettig is; in Warande worden vier groene lobben voorzien, verspreid over de wijk en heerlijk om doorheen te struinen.

De Olmen

De Olmen ligt in het noordwesten van Warande en welft zich rond het ruime Olmenpark. De buurt heeft een vaart als ruggengraat en via groene verbindingen wandel je vanuit je huis naar het wijkplein of door de rest van Warande. De olm, ofwel de iep, is een oer-Hollandse boom die zich thuis voelt in het Flevolandse landschap.

De Olmen bestaat uit drie woonsferen. Een Mondriaans tuindorp langs de brede vaart (het Waterfront), het wijkplein met haar kenmerkende baksteenarchitectuur en een werelds-expressieve buurt (‘aards modernisme’) aan de parkrand, het Olmenkwartier. Daarmee is De Olmen een moderne en veelzijdige buurt in Warande.

De Elzen

Aan het water van de Torenvalktocht en het Elzenpark ligt De Elzen, een buurt die in vorm en opzet geïnspireerd is op de Engelse landschapsstijl. Hier ontstaat een mooie en natuurlijke verbinding tussen land en water; elzen zijn bomen die in waterrijke milieus groeien. Een losse groeiwijze versterkt het beeld van de informele woonsfeer in De Elzen.

Het Eiland

De relatie tussen woning en water staat centraal op Het Eiland; woningen worden met de kap gericht op het water waardoor bewoners het spel van het continu bewegende water vanuit de woning kunnen beleven. Wil je het water nog meer ervaren, dan is het zelfs mogelijk om hier in modern te ontwerpen drijvende woningen te wonen. Deze worden met steigers verbonden aan dijkstraatjes; een knipoog naar een oer-Hollands vissersdorpje.

Het Eiland staat in sterke verbinding met het Elzenpark en met Wijkplein Warande. De verbindingsweg die de Eilandbewoners met het park en met de wijkvoorzieningen verbindt, vormt een krachtige ruggengraat, waarlangs je je door Warande begeeft.

De Nooten

De Nooten verbindt het Elzenpark met het Esdoornpark en herbergt één van de hoofdfietsroutes van de wijk. Woningen oriënteren zich op beide parken, de Torenvalktocht en de binnengebieden. Statige lanen met nootdragende boomsoorten geven deze buurt een kenmerkend karakter. Met mooie architecturale accenten is De Nooten straks een lust voor het oog; een échte woonbeleving.

Op dit moment zijn er kavels in Klein Nooten in de verkoop.

Persoonlijk advies

Voor meer informatie over wonen in Lelystad én over het kopen van een kavel neemt u contact op met het Informatieplein Wonen & Ondernemen. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Bel 0320-278555 of 14 0320
Mail naar wonen@lelystad.nl

Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad

Kavels en nieuwbouw in Warande

Met de ontwikkeling van Warande krijgt Lelystad er de komende jaren veel woningen en kavels bij. Bekijk de nieuwbouwprojecten in het overzicht onder aan deze pagina. Op de kaart zijn zowel nieuwbouw als kavels aangegeven.

Toggle Directions