Klein Nooten – kavels voor Tiny Houses

Klein Nooten

Kavels voor 9 vrijstaande Tiny Houses en 1 twee-onder-één-kap woning Tiny Houses.

Bouwkavels voor Tiny Houses in Klein Nooten

Gemeente Lelystad geeft voor het eerst bouwkavels voor Tiny Houses uit. Het gaat om kavels voor 9 vrijstaande Tiny Houses en 1 twee-onder-één-kap woning Tiny Houses in het gedeelte Klein Nooten in Warande. Een Tiny House in Lelystad moet voldoen aan enkele richtlijnen, zoals een kleine woning met een oppervlakte van maximaal 50 m2 en een aansluiting op stadsverwarming. Tot 20 juni 2022 10.00 uur konden geïnteresseerden zich inschrijven voor één van deze kavels in dit nieuwste gebied in Lelystad. Aansluitend volgt de loting door de notaris. 

 

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN

 

Klein Nooten

Klein Nooten maakt onderdeel uit van gebied De Nooten en ligt tussen het Esdoornpark en de Torenvalktocht in Lelystad. Deze buurt is kleinschalig en omgeven door groen. Bovendien grenst Warande aan de Oostvaardersplassen die samen met het nabije Marker- en IJsselmeer deel uitmaken van het nieuwe Nationaal Park Nieuw Land.

De sfeer van Klein Nooten

 

Woonsfeer 

Naast de Tiny Houses komen er vrijstaande woningen en een projectmatige ontwikkeling met als centraal thema een landelijk dorpse bouwstijl. Inspiratiebron voor de woonsfeer zijn de houten boerderijen en boerenschuren op het platteland. De bebouwing heeft een eigentijdse, landelijk dorpse architectuurstijl, bestaande uit woningen afgedekt met statige zadeldaken of daarvan afgeleide dakvormen met lage gootaanzetten. Hiermee krijgt het gebied een eigentijdse uitstraling passend bij de context van de moderne polder. De Tiny Houses hebben specifieke kenmerken en uitgangspunten, passend binnen de woonsfeer.

 

Samenhang en uitstraling
Daarnaast wordt ingezet op samenhang in het materiaalgebruik, kleurstelling en detaillering, waardoor Klein Nooten als buurtje goed herkenbaar is. Houten gevelbekleding is het basismateriaal voor de woningen. Er zijn vele toepassingsmogelijkheden, namelijk horizontale of verticale gevelprofielen, in een open of een gesloten structuur. Voor Klein Nooten heeft een horizontaal of verticaal gevelprofiel met een eigentijdse uitstraling zoals een Rhombusprofiel de voorkeur. In alle toepassingen is het de bedoeling dat de houtstructuur zichtbaar blijft. Hiermee wordt de beoogde landelijk dorpse sfeer bereikt. Daarnaast zijn traditionelere profielen mogelijk zoals halfhouts rabat, overhangend rabat (horizontaal), Channel siding (verticaal), of Zweeds rabat gepotdekseld. De woningen worden afgewerkt in de houteigen kleur, een bruintint óf in een grijstint zoals aangegeven in het kleurenpalet van het beeldregieplan. Hellende dakvlakken worden afgewerkt in keramische dakpannen of in natuurriet.

 

De Kavels

De 9 vrijstaande kavels en de twee-onder-één-kap kavel liggen in de bocht aan de Orchideelaan, bij de inrit vanaf de Larserdreef. De kavels hebben een vaste kavelmaat en variëren in grootte van 307 m2 tot 542 m2, met een m2 prijs van €448,00 per m2 incl. btw. Dat betekent dat u voor €137.536 in het bezit kunt zijn van een twee-onder-één-kap kavel en vanaf € 162.176 heeft u een vrijstaande kavel om uw Tiny House op te bouwen.

 

De richtlijnen voor een Tiny House op deze kavels

 • Een Tiny House in Lelystad is een volwaardige kleine woning (GEEN woonwagen), bestemd voor permanente bewoning, met een oppervlakte van maximaal 50 m2; dat gebouwd is vanuit de bewuste behoefte om een duurzamer leven te leiden met een kleinere ecologische voetafdruk;
 • Tiny Houses worden gebouwd op een kavel met een vaste kavelmaat. Dit is één van de kavels die daarvoor zijn aangewezen op de kavelkaart.
 • De Tiny Houses worden gebouwd op eigen grond van de eigenaar (bewoner).
 • De Tiny House heeft een oppervlakte van maximaal 50 m2.
 • De Tiny house heeft een aansluiting op stadsverwarming.
 • Tiny Houses zijn bedoeld als hoofdverblijf en niet als tweede woning, recreatiewoning of commercieel verhuurobject.
 • Aan- en bijgebouwen zijn niet toegestaan, behoudens per woning één bijgebouw van maximaal 9 m2.
 • Naast de bouwkundige en technische kwaliteit van het gebouw is ook de vormgeving van belang. Deze moet passen binnen de ruimtelijke kaders.
 • De twee-onder-een-kapkavel Tiny Houses kan uitsluitend worden bebouwd als er twee gegadigden zijn. Als u zich inschrijft voor een twee-onder-een-kapkavel en wordt ingeloot, dan informeert de gemeente u hierover en over het feit of er een medebouwer is.

Bekijk de woonsfeer van Klein Nooten

 

Enkele voorbeelden van Tiny Houses in deze sfeer

Kaart ligging Tiny Houses

Bekijk de kavelkaart van Warande online.

Procedure van inschrijving

De inschrijfperiode liep van vrijdag 27 mei 2022 tot maandag 20 juni 2022 uiterlijk 10.00 uur. Daarna is er geloot door de notaris.

 

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN

 

De procedure ziet u hieronder.

 • U kunt zich inschrijven vanaf vrijdag 27 mei 2022 tot maandag 20 juni 2022 uiterlijk
  10.00 uur. Er kan slechts 1 persoon per huisadres inschrijven. *) Wordt er wel 2 keer per huisadres ingeschreven, dan geldt alleen de eerste inschrijver.
 • U schrijft zich in bij de notaris met het formulier, uitsluitend via mail.
 • De optie is niet overdraagbaar. Degene die inschrijft krijgt de optie en moet uiteindelijk de kavel kopen.
 • U betaalt optiegeld: € 300,-. Dit betaalt u bij de inschrijving aan de notaris.
 • Als u niet heeft betaald, kunt u niet meeloten. Het is belangrijk dat de naam en rekeningnummer van het optieformulier overeenkomt met naam van de bankrekening. Zo niet, dan moet u dit vermelden op het formulier.
 • U wordt in week 25 (de week van 20 juni) gebeld of u bent ingeloot.
 • Bent u ingeloot en neemt u de kavel? Dan wordt het bedrag van € 300,- verrekend met de aankoop van de kavel.
 • Bent u ingeloot en geeft u uiteindelijk de kavel terug? Dan verrekenen we de optiekosten niet. Die bent u dan helaas kwijt.
 • Bent u niet ingeloot? Dan krijgt u zo snel mogelijk het bedrag teruggestort.

*) Meerdere meerderjarige inwonende kinderen kunnen zich wel tegelijk inschrijven.

Loting

 • De notaris verzorgt de loting en bepaalt hiermee de volgorde van inschrijving.
 • U geeft uw eerste voorkeur aan op het formulier.
 • De medewerkers van de afdeling Kavelverkoop nemen na de loting contact met u op. Zij laten u weten of u bent ingeloot of niet. Als u bent ingeloot wordt er met u een optiegesprek gepland. In de ideale situatie bent u ingeloot voor uw voorkeurskavel. Mocht deze niet meer beschikbaar zijn, dan is het handig dat u de kavels op volgorde van uw wensen bij de hand heeft.
 • Mocht er een kavel vrijkomen, dan wordt u op volgorde benaderd of u alsnog interesse heeft in de vrijgekomen kavel.

Inschrijven

Uw inschrijving en de betaling moet maandag 20 juni 2022 uiterlijk 10.00 uur binnen zijn bij FKJ Notaris Lelystad. Per mail, uitsluitend op mailadres: afstand@fkjnotaris.nl. Het gebruik van een afwijkend mailadres levert een ongeldige inschrijving op.

Optiegeld

Het optiegeld à € 300,- moet worden overgemaakt naar:
NL74 RABO 0112 5326 91
t.n.v. Derdengelden Notariaat FKJ te Lelystad
o.v.v. optiegeld Tiny House Klein Nooten **) ***)

Gelieve dit bedrag direct over te maken na het mailen van het inschrijfformulier.

**) Als er geen aantoonbaar verband is tussen rekeningnummer en naam van de inschrijver, dan kunt u van deelname worden uitgesloten ter beoordeling door de gemeente. 

***) U loot uitsluitend mee als zowel het optieformulier als het inschrijfgeld bij de notaris binnen is voor 20 juni 2022 10 uur.

Warande Eiland

Warande Eiland

8 vrijstaande en 16 twee-onder-een-kapwoningen

Hoogwaardig afgewerkte woningen direct aan het het water

Je woont hier in een bosrijke omgeving naast natuurreservaat "Oostvaardersplassen", het bosgebied "Hollandse Hout" en de recreatieplas "het Bovenwater". Kortom legio recreatiemogelijkheden! Een supermarkt, medisch centrum, diverse scholen en kinderopvang liggen op nog geen 5 minuten loopafstand.

 

 • 16 Twee-onder-een-kap woningen aan het water
 • 8 vrijstaande woningen aan het water
 • Compleet en volledig naar eigen smaak en keuze in te richten
 • Standaard vloerverwarming op begane grond
 • Inclusief tegels en sanitair in badkamer en toiletruimte
 • Energielabel A+++
 • Ruim parkeren voor minimaal 2 voertuigen op eigen terrein
 •  Woningen zijn gasloos en worden aangesloten op stadsverwarming
 • Vele optiemogelijkheden

* * alle woningen beschikken over een vast trap naar de tweede verdieping en er volop ruimte is om een 4e en 5e slaapkamer te realiseren.

Voor meer informatie en inschrijven kun je terecht op de website van Kam en Bronotte.

Kenmerken

Woonoppervlakte
Perceeloppervlakte 231 m² tot 594 m²
Totaal aantal kamers
Kosten vanaf € 532.000,00 (tweekapper) en € 685.000,00,-- v.o.n. (vrijstaand)

Grandioos Wonen tweekappers en vrijstaande woning

Grandioos Wonen in Warande

59 woningen in totaal, waarvan 18 2-onder-1 kapwoningen en 1 vrijstaande woning.

Informatie
ReadyforLiving realiseert in het project 'Grandioos Wonen', van in totaal 59 woningen,   18 twee-onder-één-kapwoningen en 1 vrijstaande woning.

 

De woningen
De twee-onder-éen kapwoningen worden gebouwd in 2 verschillende types, staan op kavels van 241 tot 419m2 en hebben een prijs vanaf €462.500,00 vrij op naam.
Deze woningen hebben ondermeer een grote living met open keuken of een aparte voor- en achterkamer; een woonkeuken en aparte woonkamer.

De vrijstaande villa ligt op een kavel van circa 484m2 groot, is voorzien van een garage, fraaie erker, oprit voor twee auto's en heeft circa 148m2 woonoppervlakte.

 

Luxe binnenafwerking
De woningen worden luxe afgewerkt.

De prachtige 2-onder-1 kapwoningen beschikken allemaal over:
- Een luxe keuken met o.a. 5 apparaten en een Quooker
- PVC- vloer met witte MDF-plint op de begane grond (naar keuze koper)
- Gladde wandafwerking (glad glasvlies) op de begane grond, kleur wit
- Rolgordijnen, kleur wit
- Inbetweens op de begane grond aan de achterzijde, kleur wit
- Wandafwerking met fijne korrel, kleur wit, op de eerste en tweede verdieping
- Laminaatvloer met witte MDF-plint op de eerste verdieping (naar keuze koper)
- Badkamer met royaal tegelwerk, 60x60 op de vloer en 30x60 op de wand en stroken achter de douche (naar keuze koper)
- Sanitair van Villeroy & Boch en kranen van Hansgrohe
- Easydrain
- Handdoekradiator
- Wastafelmeubel
- Glazen douchewand

De vrijstaande woning is voorzien van ondermeer:
- Een eilandkeuken met Siemens inbouwapparatuur en een Quooker
- PVC-vloeren en gladde wandafwerking door de hele woning
- Raamdecoratie
- Een luxe badkamer met o.a. wastafelmeubel en een glazen douchewand
- Het sanitair is van Villeroy en Boch, de kranen van Hansgrohe en natuurlijk beschikken de badkamer en het toilet over royaal tegelwerk (60x60 cm op de vloer en 30x60m op de wand).

De woningen komen aan de Buizerdlaan, vlakbij de voorzieningen in Warande. Elke woning heeft diverse uitbreidingsopties waaronder de verbreding van de beukmaat met 30, 60 of (bij een aantal bouwnummers) zelfs 90 cm, een uitbreiding van 1.20 of 2.40 meter aan de achterzijde en een extra vierde slaapkamer met een dakterras.

 

Meer informatie: mail ons op info@buismanmakelaars.nl of bel 0320 20 20 40.

De woningen zijn 1 juni 2021 in verkoop gegaan.

Kijk ook op www.readyforliving.nl

Kenmerken

Woonoppervlakte .. m²
Perceeloppervlakte  241 - 484 m²
Totaal aantal kamers minimaal 3
Kosten vanaf € 462.500 v.o.n.

Omgeving

Warande ligt in het zuiden van Lelystad, pal naast het natuurreservaat de Oostvaardersplassen en bosgebied Hollandse Hout.

Op steenworp afstand ligt het Markermeer of het Bovenwater, uitermate geschikt voor watersporten.
Het nieuwe stadsdeel Warande verbindt letterlijk, door de ligging, de stad aan de natuur.

De wijk wordt een groen- en waterrijk gebied. Ongeveer 10% van het gebied wordt water, ongeveer 25% bos- en parkgebied. Warande biedt een keur aan prachtig gelegen en betaalbare woningen, koop en huur. Met de ontwikkeling van Warande krijgt Lelystad er de komende jaren vele woningen en kavels bij.

Grandioos wonen Warande

GRANDIOOS WONEN IN WARANDE LELYSTAD

Vanaf € 225.000 v.o.n.

Informatie

ReadyforLiving presenteert Grandioos Wonen.

Een nieuw project op een nieuwe plek in Warande Lelystad. Grandioos Wonen kan vanaf € 225.000,- v.o.n.

 

Grandioos Wonen

In totaal 59 woningen.
30 betaalbare eengezinswoningen, 10 grote hoekwoningen, 18 twee-onder-een-kapwoningen (Grandioos op maat), 1 vrijstaande woning

 

Betaalbare eengezinswoningen
Grandioos wonen van € 225.000,- tot € 232.500,- v.o.n., 3 slaapkamers, Opbouw bij deze woningen mogelijk, Voorwaarde voor deze woningen: je gaat er zelf wonen en ze mogen niet worden verhuurd.

Kenmerken

Woonoppervlakte .. m²
Perceeloppervlakte .. m²
Totaal aantal kamers ..
Kosten vanaf € 225.000 v.o.n.

Omgeving

Warande ligt in het zuiden van Lelystad, pal naast het natuurreservaat de Oostvaardersplassen en bosgebied Hollandse Hout.

Op steenworp afstand ligt het Markermeer of het Bovenwater, uitermate geschikt voor watersporten.
Het nieuwe stadsdeel Warande verbindt letterlijk, door de ligging, de stad aan de natuur.

De wijk wordt een groen- en waterrijk gebied. Ongeveer 10% van het gebied wordt water, ongeveer 25% bos- en parkgebied. Warande biedt een keur aan prachtig gelegen en betaalbare woningen, koop en huur. Met de ontwikkeling van Warande krijgt Lelystad er de komende jaren vele woningen en kavels bij.

De Olmen – Buizerdlaan (Aards Modernisme)

Aards Modernisme

WARM, EXPRESSIEF EN EIGENTIJDS

12 kavels aan de Buizerdlaan

De bouwstijl van deelgebied De Olmen – Buizerdweg, waar de Buizerdlaan onder valt, is Aards Modernisme: warm, expressief en eigentijds. De Buizerdlaan wordt een echte laan met aan weerszijden boombeplanting en het vormt een belangrijke fietsroute richting de Hollandse Hout. Aan één zijde komen 12 zelfbouwkavels grenzend aan de bestaande watergang. Aan de andere zijde komen twee-onder-één-kapwoningen.

 

De locatie

De Olmen-Buizerdweg ligt in het westen van Warande. De verlenging van de Westerdreef wordt ongeveer twintig meter uitgebogen en langs de Waterbies worden rijwoningen gerealiseerd, parallel aan de nieuwe Westerdreef. Een landschappelijk grondlichaam met geluidscherm zorgt voor de geluidwering vanuit de nieuwe Westerdreef. De al aanwezige woonstraat Koriander wordt doorgetrokken en zorgt met een blok rijwoningen voor een goede aanhaking op de overige buurten in Warande. Het Olmenpark zal worden doorgetrokken tot aan de rotonde van de Westerdreef.

Kavels Buizerdlaan

Overzicht Buizerdlaan

Bekijk de kavelkaart om te zien welke kavels nog beschikbaar zijn. 

 

Een optie nemen kan via het optieformulier. Als u de eerste bent voor deze kavel, dan vindt binnen twee weken na het invullen van het optieformulier het kavelgesprek plaats.

Het definitief maken van de optie kost € 300,-. Wanneer u overgaat tot aankoop van de kavel verrekenen we deze vergoeding met de koopsom.

 

Woonsfeer

Inspiratiebron voor dit buurtje is de Finse architect Alvar Aalto. Aalto was een invloedrijke architect van de moderne beweging en net als Van Eesteren lid van de CIAM (Congrès Internationaux d’Architecture Moderne). Aalto zorgde voor warmte in het modernisme, onder meer door nadruk te leggen op subtiele, natuurlijke materialen zoals metselwerk en respect voor het menselijk gevoel.

De woningen aan de Buizerdlaan worden (net als de woningen in het Olmenkwartier) uitgevoerd in kleureigen metselwerk, met expressieve baksteendetails, zoals een bijzonder steenverband, die we ook terugzien in het Experimental House van Aalto. Garages of andere bouwwerken worden in hetzelfde materiaal als de hoofdmassa uitgevoerd, of een bij deze sfeer passend materiaal, dat tevens wordt gebruikt in de hoofdmassa. Een plat dak is uitgangspunt, maar een hellend dakvlak met verholen goot is óók mogelijk. Om een samenhangende, tijdloze stijl te bereiken wordt er gewerkt met handvorm bakstenen in natuurlijke warm-grijze, gele óf okertinten. De woningen krijgen hiermee een warme, expressieve, eigentijdse én tijdloze uitstraling. Handvormsteen is het meest geschikt, voor het bereiken van de natuurlijke uitstraling, maar ook vormbaksteen of wasserstrich is mogelijk. Strengpers baksteen is doorgaans ongeschikt, omdat de natuurlijke ‘levende’ uitstraling hier ontbreekt. Hellende daken worden afgedekt met matte vlakke dakpannen of leipannen, bij voorkeur keramisch, zodat een strakke natuurlijke uitstraling ontstaat.

Meer informatie

 

Wilt u uw droomhuis realiseren aan het water, in de stijl van het Aards Modernisme in De Olmen? Dat kan!

Een optie nemen kan via het optieformulier

Het definitief maken van de optie kost € 300,-. Wanneer u overgaat tot aankoop van de kavel verrekenen we deze vergoeding met de koopsom.

De Olmen – Mondriaan stijl

Mondriaan stijl

VROLIJK EN ZOMERS

De Olmen-Waterfront

7 kavels aan het water

Een Mondriaans tuindorp langs de brede vaart. Dit deel ligt tussen het Wijkplein, een parkbos en de Parnassialaan. Het hart van de buurt wordt gevormd door een centraal groenplein, de ontmoetingsplek voor de buurt. Een groene verbindingsas, gemarkeerd door twee bebouwingsaccenten en beëindigd met een bijzonder gebouw, koppelt het plein met het nabijgelegen parkbos. Waterfront wordt gevormd door bebouwing die zich oriënteert op het water en zorgt voor begeleiding van de vaart.

In dit deel komen 7 kavels voor 3 vrijstaande en 4 twee-onder-één kapwoningen in het deel Waterfront (Mondriaan), gelegen aan het water.

8 kavels bij het Olmenpark 

De 8 kavels liggen in de woonbuurt De Olmen-Waterfront met de woonsfeer die de uitstraling heeft van een Mondriaans tuindorp, gebaseerd op de principes van architect Piet Mondriaan. Dit buurtje ligt tussen het wijkplein Warande met alle voorzieningen, het Olmenpark en de Parnassialaan.

Aan het Wijkplein vindt u het Kindcentrum Warande, met school en kinderopvang. Ook zijn hier voorzieningen gevestigd op het gebied van gezondheidszorg en de supermarkt. Het hart van de buurt wordt gevormd door een centraal buurtplantsoen, de ontmoetingsplek voor de buurt. Een groene woonstraat verbindt het buurtplantsoen met het nabijgelegen Olmenpark. Waterfront wordt gevormd door bebouwing die zich oriënteert op het water en zorgt voor begeleiding van de vaart.

De laatste 8 particuliere kavels komen deels langs de rand van het fraaie uitgestrekte Olmenpark en deels in de brede groene woonstraat tussen het Olmenpark en het buurtplantsoen.

8 kavels waterfront

 

Bekijk de kavelkaart om te zien welke kavels nog beschikbaar zijn. 

 

Een optie nemen kan via het optieformulier

Het definitief maken van de optie kost € 300,-. Wanneer u overgaat tot aankoop van de kavel verrekenen we deze vergoeding met de koopsom.

 

 

Woonsfeer

De sfeer van ‘Waterfront’ is vrolijk en zomers, de bouwstijl is te typeren als eigentijds. Inspiratiebron voor dit gebied is het werk van kunstschilder Piet Mondriaan. De strakke bouwvolumes refereren aan de rechte lijnen uit zijn schilderwerk. In ‘Waterfront’ is de bebouwing het witte canvas, waarop een compositie met één of en enkele kleuraccenten ontstaat. De witte kleurstelling zorgt voor de samenhang, de kleuraccenten geven individualiteit aan de woning en identiteit aan het gebied. Om een rijke schakering van kleuren te krijgen is niet enkel gekozen voor primaire kleuren, maar is een veel breder kleurenpalet mogelijk. Gebruik van strakke, gladde materialen zoals stucwerk of plaatmateriaal versterken het eigentijdse karakter van ‘Waterfront’. Hellende daken worden uitgevoerd in een grijstint of in zwart, zodat de nadruk op de gevels en de kleuraccenten komt te liggen.

De samenhang in de buurt wordt bereikt door de bouwstijl en de kleurstelling, maar ook door de inrichting van de openbare ruimte.
Een lage gebouwde erfafscheiding zorgt voor begeleiding van de hoofdroute. Erfafscheidingen in de parkeerhofjes worden aan de zijkant en achterkant voorzien van begroeide hekwerken. Hiermee is het bijzondere karakter van de parkeerhofjes gegarandeerd. De ambitie is om de overige erfafscheidingen grenzend aan de openbare ruimte groen uit te voeren: hagen aan de voorzijde en hagen of begroeide hekwerken aan de zijkant.

 

De Olmen – Aards Modernisme

Aards Modernisme

WARM, EXPRESSIEF EN EIGENTIJDS

Het Olmenkwartier

Het Olmenkwartier kenmerkt zich door de bouwstijl Aards Modernisme, warm, expressief en eigentijds. In het Olmenkwartier worden korte rijen (4 à 7 woningen) gebouwd, zodat ze zich goed voegen met de overige woningtypen en er een buurtje ontstaat met voldoende licht, lucht en ruimte.

De strakke lijnen uit het Olmenpark worden doorgezet in het buurtje, waarbij één lijn uit het Olmenpark wordt opgepakt en doorloopt tot aan de watergang. Een tweede lijn loopt vanuit het Olmenpark (paddepoel) naar de Koriander. Door deze lijnen wordt het plan opgedeeld in vier ‘kwartieren’. Op het kruispunt van deze lijnen wordt een plantsoen gerealiseerd, het hart van de buurt.

Het plantsoen wordt begeleid door rijwoningen. De woonstraten met tweezijdige bebouwing kennen een asymmetrisch profiel met aan één zijde rijwoningen en bomen, aan de andere zijde twee-onder-één-kapwoningen. De woningen langs de watergang liggen wat meer in de luwte en in dit deel komen 16 kavels voor 6 vrijstaande woningen en 10 twee-onder-één kapwoningen.

Bekijk de kavelkaart om te zien welke kavels nog beschikbaar zijn.

Een optie nemen kan via het optieformulier

Het definitief maken van de optie kost € 300,-. Wanneer u overgaat tot aankoop van de kavel verrekenen we deze vergoeding met de koopsom.

 

 

Woonsfeer

Inspiratiebron voor dit buurtje is de Finse architect Alvar Aalto. Aalto was een invloedrijke architect van de moderne beweging en net als Van Eesteren lid van de CIAM (Congrès Internationaux d’Architecture Moderne). Aalto zorgde voor warmte in het modernisme, onder meer door nadruk te leggen op subtiele, natuurlijke materialen zoals metselwerk en respect voor het menselijk gevoel.

De woningen in Olmenkwartier worden daarom uitgevoerd in kleureigen metselwerk, met expressieve baksteendetails, zoals een bijzonder steenverband, die we ook terugzien in het Experimental House van Aalto. Garages of andere bouwwerken worden in hetzelfde materiaal als de hoofdmassa uitgevoerd, of een bij deze sfeer passend materiaal, dat tevens wordt gebruikt in de hoofdmassa. Een plat dak is uitgangspunt, maar een hellend dakvlak met verholen goot is óók mogelijk. Om een samenhangende, tijdloze stijl in Olmenkwartier te bereiken wordt er gewerkt met handvorm bakstenen in natuurlijke warm-grijze, gele óf okertinten. De woningen krijgen hiermee een warme, expressieve, eigentijdse én tijdloze uitstraling. Handvormsteen is het meest geschikt, voor het bereiken van de natuurlijke uitstraling, maar ook vormbaksteen of wasserstrich is mogelijk. Strengpers baksteen is doorgaans ongeschikt, omdat de natuurlijke ‘levende’ uitstraling hier ontbreekt. Hellende daken worden afgedekt met matte vlakke dakpannen of leipannen, bij voorkeur keramisch, zodat een strakke natuurlijke uitstraling ontstaat.